Viden om

Selftapekonkurrencen - TOP OF MIND - Er startet! (Se kurser)

Hvor får du din viden fra?


dask nyhed

Hvor får du din viden fra?

Deadline inden d. 1. januar 2025

Hvor får du din viden fra?

Som med alt andet i livet, er viden og indsigt i ens fagområde meget vigtigt hvis man skal langt, op og videre på karrierestigen.

Men som med alt anden viden man tilgår, skal man være kildekritisk. Kildekritik handler ikke om sandt eller falsk, men mere om hvorvidt man kan perspektivere den viden man får.

Du kan sagtens læse en bog der er 20 år gammel og få meget ud af den, men dit perspektiv skal bare være at den er 20 år gammel og verden har udviklet sig siden. Hvis du holder denne bog op mod noget nyere, vil dit perspektiv også blive anderledes og din viden dybere.

Det samme er gældende med videoer fra YouTube, som vi jo netop linker til i vores nye kategorioversigt "Viden på video".

En vinkel er tidsperspektivet, en anden vinkel er... Hvem fortæller dig denne viden. Der er forskel på om din viden om castingprocesser kommer fra en skuespiller der deler sin egen erfaring om castingprocessen, end hvis den kommer fra en caster. Det skuespilleren fortæller kan sagtens have sandhed i sig, men der ligger bare et andet perspektiv bagved.

Et tredje perspektiv du altid skal have med er, i hvilken kulturkontekst din viden er i. Mange videoer fra YouTube er på engelsk og med en baggrund i det Engelske eller det Amerikanske marked. Igen er perspektiverne ganske givet rigtige, i den kultur, men kan ikke oversættes 1-1 til vores. - Kendskab til andres castingkultur og processer er vigtige, hvis du også kender din egen.

Når du tilgår viden, skal du tilgå den fra forskellige vinkler og fra forskellige personer i forskellig sammenhæng. Først herfra kan du danne dig en helhed og din egen sandhed for hvad der er vigtigt for dig. Her skal man jo også medregne at alle har forskellig tilgang og ambitioner. Vi modtager viden forskelligt, fordi vores udgangspunkt for at modtage den er forskelligt. - Selvom informationen og ordene er de samme!

Hvis du ikke ved noget om kvantefysik eksempelvis, vil du ikke få samme udbytte af en video herom, som hvis dit udgangspunkt var det modsatte.

Derfor: Hvornår er tingene sagt, af hvem (med hvilken forudsætning) og i hvilken kultur kommer informationen fra? - Har du det i baghovedet kan du gå på jagt ;-)

Vi håber du læser med i vores "Viden om" på DASK-online, det skulle gerne give dig et andet perspektiv på det du i forvejen ved og den viden som du vil tilgå fremadrettet.

Tak fordi du læser med... det er jo første skridt ;-)Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


880 Sidevisninger