Viden om

Selftapekonkurrencen - TOP OF MIND - Er startet! (Se kurser)

Når alderen og tålmodigheden trykker - Når jobbet udebliver


dask nyhed

Når alderen og tålmodigheden trykker - Når jobbet udebliver

Deadline inden d. 1. januar 2025

Når alderen og tålmodigheden trykker - Når jobbet udebliver

Vi er ramt af det perfekte paradoks, herinde og alle andre steder

"Hvad med os gamle, er der aldrig brug for os"?

Jo det er der bestemt, meget ofte endda... men der er en hage!

Fik for nogle dage siden en henvendelse fra en dame i 70erne, som undrede sig over at hun aldrig blev valgt ud, det til trods at hun søgte og søgte.

Når jeg får denne type henvendelser, tjekker jeg altid profilen ud og ser først om der er noget galt med Castingbillederne... Det er ret afgørende.

I dette tilfælde kunne det ikke gøres meget bedre. Tydeligt neutralt billede af en dame i en høj alder som holdt sig godt og som virkede meget handlekraftig og ambitiøs. Ret perfekt udgangspunkt.

Jeg måtte lede et andet sted og jeg fandt hurtigt en tendens.

Hun havde ganske rigtigt søgt mange opslag, men de forkerte. Mange af de opslag hun havde søgt var opslag hvor vi ledte efter folk i alderen 25-60 år.

Søger man disse jobs, hvor man er 10-15 år ældre end det aldersspænd der oplyses, er der ikke stor chance. Man kan godt søge jobs der er på kanten af det aldersspænd der oplyses, men det skal være på kanten. Mange her er lykkeriddere, fordi de tidligere har oplevet at blive valgt ud, det til trods at man ikke matchede aldermæssigt. Men det hører virkeligt til undtagelserne.

Der ligger en del jobs til de 60 årige, og nogle til de 70 årige. Paradokset hos os ligger i, at vi har et meget stor og meget aktiv gruppe i netop denne alder der alle kæmper om jobbet.

Så hvis vi skal bruge 10 i aldersgruppen 60-70 år eksempelvis, kan vi ved lejligheder godt få 100 kvalificerede ansøgere. Søger vi 60-70 årige, er det dem vi vælger og ikke dem i 40-50erne eller 70erne. Kun i tilfælde af at vi mangler, laver vi en undtagelse... Men i denne aldersgruppe mangler vi aldrig.

Det kan naturligvis være fortvivlende at man kan, vil og har lyst til at komme på optagelser. Men vi kan ikke gradbøje hvad der ledes efter, eller hvor i landet. Det er ude af vores hænder.

Kort fortalt: Gør noget ud af din profil, følg med og slå til hurtigt når jobbet så er der... men værn dig med tålmodighed. For selvom jobbet er der, er der også andre der søger

Tak for at læse med ;-)Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


649 Sidevisninger