Kursus og uddannelse: Selftape-konkurrencen - Top of mind 2023 (Tyvstart!)

Sponsorjagten til Kortfilmkonkurrencen "WTA" er gået ind!


dask nyhed
dette opslag på Facebook


Selftape-konkurrencen - Top of mind 2023 (Tyvstart!)

Deadline inden d. 10. marts 2023

Selftape-konkurrencen - Top of mind 2023 (Tyvstart!)

Vi gentager for 4. gang vores monstersucces for alle vores brugere som er fyldt 16 år.


Fra mandag den 10. april - 24. april præsentere vi vores spirende skuespillere på DASK-online for et enestående format over 2 selftaperunder, som vil gøre at du med et slag bliver “Top of mind” for os og nogle vigtige i aktører i Dansk casting. En synlighed og viden om selftapes som med sikkerhed vil give dig fremtidige castingcall og roller.


Læs evt. historien her om vores vinder fra 2021 KLIK HER

(Selvom vi først åbner op for indsendelser den 10. april, starter din del af konkurrencen allerede NU!)

Bemærk: Du skal være fyldt 16 år for at kunne deltage

Bemærk: Mindre justeringer/ tilpasninger af konceptet kan forekomme indtil konkurrencestart den 10. april (Så vær opmærksom inden du sender ind i forhold til tilpasninger)1. selftape-runde/ Træningsrunden
Indsendelser åbner fra 10. april til og med søndag den 16. april kl 23.59 - 2023.

Du vælger SELV din selftapeopgave, den stilles ikke af os.

(Du kan derfor starte forberedelserne allerede nu)

Selvom denne første runde er en træningsrunde, skal du bruge muligheden optimalt. Gør du ikke det, får du det svært i 2. runden (Forberedelse er nøglen!)


KRAV TIL SELFTAPES

- Du skal spille en dialogscene efter eget valg. (Samtale mellem 2 mennesker, hvor du er den ene)
- Den scene du spiller, skal være fra en eksisterende film (Spillefilm/ TV-serie/ kortfilm mv.)(Ikke teater)
- Skriv dialogen ned/ hvis du ikke kan finde den nedskrevet
- Du må gerne omskrive (tilpasse scenen) så den matcher dig (Alder og køn)
- Du må gerne korte dialogen af, hvis den bliver for lang (Men du skal være tro mod scenen)
- Det er en dialog, men VIGTIGT at det kun er dig der er i billedet!
- Du må ikke indsende gamle selftapes som du tidligere har lavet i andre castingsammenhænge - Den skal være nyproduceret!
- Vælger du en scene fra en ikke - dansksproget film skal hele dialogen oversættes til dansk og indspilles på dansk/ norsk eller svensk
- Dit selftape må ikke være længere (op til) end 2 min og 30 sek. (Gerne kortere)
- Du skal indsende din video sammen med din tekst (i kommentarfeltet) til dit selftape (Forklaring følger når vi åbner for indsendelser)
Vi vil se din version og fortolkning af scenen/ karakteren

Vurderingen er en samlet vurdering af din præstation


Fra mandag den 17. april - 24. april har du mulighed for at gennemse andres løsning af denne selftapeopgave (Enorm givende indblik)

Alle skuespillerprofiler og Agentprofiler der indsender til runde 1. kvalificeres automatisk til 2. runde (Vurderingsrunden)

KUN 3 udvalgte Gratis/ statistprofiler (Af DASK-online) Kvalificeres til 2. runde.


2. selftape-runde
Fra 17.- 24. april vil deltagere fra runde 1, modtage en ny selftapeopgave fra OS, som på anden vis er udfordrende og du presses på tid.
Du kan tage meget erfaring med dig fra runde 1 ved gennemsyn af andres selftape, men du udfordres yderligere.

Fra 25. april.- 13. maj er selftapes fra 2. runde til vurdering af vores udvælgelsesjury, som udvælger 10 selftapes til finalen.


Fra 15.- 31. maj vurderes selftape af vores finalejury

Der findes 1 vinder af “Top of mind” som offentliggøres 1. juni


Vores Finalejury består af:

- Anders Nygaard (Casteriet)
- Another casting company
- Tine Sætter (United casting)

Anne Ellemann (Skuespilleragent ved Teamplayers)

- ALLE deltagende Skuespiller- og Agentprofiler på DASK-online (Samlet en stemme)

m.fl (Opdateres)


Kendetegnende for vores finalejury er castere gennem 20-30 år og som caster deres til den danske filmscene og arbejder med skuespillere både nationalt og internationalt


Vores inviterede udvælgelsesjury består af:

Den Danske Filmskole, Super16, Super8, 18Frames, Filmmaskinen, Potemkin Film, Multiplatform storytelling, Viborg Medieskole, Medievidenskab Aalborg, Filmvidenskab KBH, Medievidenskab Århus, Medievidenskab ved SDU, Station Next, NEXTKBH, Københavns Film og Fotoskole og DASK-online -

Fælles for denne del af juryen er, at vi også her gennem en længere årrække har haft et tæt samarbejde og at alle i forvejen har adgang til skuespilleredatabasen ved DASK-online, men også at dette segment vil inddrage selftape i større grad i castingprocesser fremadrettet til kortfiktionHvorfor denne selftapekonkurrence

Det er af afgørende betydning for om du overhovedet lander roller:

- at du er aktiv, arbejdsom og opsøgende
- at vi ved hvem du er
- at vi ved hvad du kan

Først da bliver du “Top of mind”. - og kan komme i betragtning til nogle af de 95-98% af alle castings som er “Skjulte/ lukkede”. (De roller du aldrig høre om)

Som forudset er stort set alt casting nu via selftape. Selftape har via vores CastSelvsystem eksisteret siden 2012 og selftape har alle dage været en særlig disciplin i castingsammenhænge. I fremtiden rykker den ind og bliver en fasttømret del af alle castingprocesser i en eller anden grad hvis den ikke allerede er det.

Skal du lande rollen, skal du kunne lave selftapes “Rigtigt”, fremadrettet. Derfor konkurrencen.

Præmien er at få træningen før jobbet kommer, men også indsigten I hvordan andre løser opgaven og naturligvis den synlighed der følger med ved at deltage og ved at vinde.

Markedet i øjeblikket
Dansk filmproduktion har i de sidste små 18 måneder været på hold grundet en omfattende stridighed mellem flere brancheorganisationer og en række streamingtjenester. Svært at sige hvornår denne del kommer op at køre igen, men noget kunne tyde på at der begynder at ske noget på den front, nu?

Men det er jo netop her i denne fase at man skal dygtiggøre sig. Mellem jobbet... Men der er jobs, der er bare færre end da markedet toppede i 2021.


Perspektivet
Det forventes derfor, at der vil komme langt flere roller, om lidt, som skal besættes af skuespillere fra andre lag end skuespillerhåndbogen. Dvs. Autodidakte, freelancere og i segmentet under det. De skuespillere vi repræsenterer her på DASK-online.

Men du lander ikke rollen, fordi du er her. Men fordi du er den rigtige til rollen og fordi du er dygtig. Den opgave tager vi gerne på os! Vi har ikke alle roller i verden, men vi giver dig den indsigt der skal til for at det er dig der lander disse roller uanset hvor de måtte komme fra.

Om du er rigtig til rollen, afhænger jo af rollen, men du skal vise os at du er dygtig. Vi skal kende til dit niveau. Så ringer vi når rollen er den rigtige ;-)

Tilmeld dig opslaget ved din profil og du vil modtage en sms straks konkurrencen går i gang. Tilmeldingen er ikke bindende

Men du kan starte dine forberedelser allerede nu, hvis du læser opgavebeskrivelsen og starter din research og finder den rette tekstSådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1809 Sidevisninger