Viden om

Kortfilmkonkurrencen WTA søger sponsorer - En du kender?

Om castingbilleder - Og vigtigheden heraf


dask nyhed

Om castingbilleder - Og vigtigheden heraf

Deadline inden d. 1. januar 2025

Om castingbilleder - Og vigtigheden heraf

Hvordan skiller en stjerne sig ud fra mængden... Her får du et svar du måske ikke forventer!

(Billedet: Er et James Webb teleskopet af galaksen Andromeda. Der skønnes at være 500 millioner stjerner i billedet... Vi har ikke talt efter ;-)


Mange mennesker tror fejlagtigt, at man skal skille sig ud ved hjælp af sine castingbilleder. Dette er imidlertid en misforståelse. Du bør ikke forsøge at være en anden end dig selv på et castingbillede. Der bør ikke anvendes colorgrading, retouchering eller manipulation af billederne.

Det er ikke en skønhedskonkurrence.

Dit mål er at skille dig ud for den person, du virkelig er. Den person på billedet er den samme, som du er, når du træder ind ad døren. Hvis vi får den første tanke, når vi ser dig, at du ser bedre ud på billedet end i virkeligheden, så er signalværdien i dit castingbillede forkert, og det kan betyde, at du ikke får jobbet. I visse tilfælde kan det endda betyde, at du ikke bliver kaldt ind til flere jobs, fordi din selvopfattelse og selvindsigt er det, vi jo også vurderer dig ud fra.

Et godt castingbillede er ET billede af dig, der kan give dig jobs. Mange tror fejlagtigt, at du skal vise en masse variationer af dit look. Men dette er også en fejlagtig opfattelse. Hvis du viser mange forskellige looks og variationer af dit udseende, er der en stor sandsynlighed for, at du ikke ligner dit billede, når du træder ind ad døren. Det vil blive mere som en gættekonkurrence, om hvilket billede, der ligner dig mest.

Det er vigtigt at huske, at castere kun bruger ganske få sekunder på at vurdere, om du er den rette til rollen. Vi kigger kun på det første billede, og hvis vi kan lide det, så kigger vi videre på dine andre billeder, som jo også skal ligne dig.

Vores råd er derfor, at alle dine billeder skal tages samme dag, i samme lys og i det samme tøj.

Du kan sagtens tage dine egne castingbilleder. Du behøver ikke at bruge penge på dyre billeder. Få en ven til at hjælpe dig, og tag et par hundrede billeder med din telefon. Men sørg altid for at tage billederne på højkant, så de passer ind i formatet på din profil, din telefon eller på sociale medier.

Vi tilbyder castingfotografering tre gange om året i Århus, Odense og København (jan/ maj/ Okt). Det koster 500 kr., og du får mellem 30 og 80 billeder med dig, herunder også billeder, hvor du lukker øjnene eller åbner munden. Det er nemlig dig, der har rettighederne til billederne, og du kan anvende dem til dine formål. Fotografen har ikke engang sin signatur på billederne – de tilhører dig.

Fotografen er trænet i at fange essensen af dig, så du stilles i det bedste lys. Det er det, en professionel fotograf kan gøre, i modsætning til din ven.

Få taget nogle gode, nye, opdaterede og vellignende billeder til din castingprofil, så skiller du dig ud fra alle dem som ikke har denne prioritering... Og dem er der mange af skulle jeg hilse at sige ;-)

Tak for at læse med og for at være her ;-)Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1345 Sidevisninger