Kursus og uddannelse

Selftape-skolen for forældre til børn mellem 8-15 år (Hold 2)(Tilmelding)


dask nyhed

Selftape-skolen for forældre til børn mellem 8-15 år (Hold 2)(Tilmelding)

Deadline inden d. 14. januar 2024

Selftape-skolen for forældre til børn mellem 8-15 år (Hold 2)(Tilmelding)

Vores næste forløb starter mandag den 15. januar (Hold 2). Læs her og tilmeld dig/ jer fra jeres profil. Opdateringer af teksten her vil forekomme indtil årsskiftet, efter evaluering af vores igangværende forløb (Hold 1)

Læs dette igennem og tilmeld jer (Forældre/ barn) via opslaget fra jeres profil.

Du/ I vil herefter være tilmeldt vores "Hold 2"


Kære forældre,

Der anvendes i stor grad børneskuespillere i Dansk Fiktion (Spillefilm/ TV-serier/ Julekalendre mv.) castingprocesserne bliver kortere og selftapes/ CastSelv/ hjemmecasting er og bliver en fasttømret del af alle castingprocesser.

Børnecasting er omfattende fordi vi ofte leder efter nyt uprøvet talent, hvorfor vi skal se mange emner igennem. Denne del ændre sig også når vi som castere skal levere hurtigere end tidligere. Vi skal kunne levere gode bud på rollerne, hurtigt, så vi kan begrænse antallet af børn til den fysiske casting i den sidste ende, som er den del der virkelig er tidskrævende.

Vi har i hundredvis af børn der har lyst til at medvirke og til at lande den store rolle, men lyst alene er langt fra nok. Talent kan man komme langt med, bestemt. Men det er også kun en del af det samlede. Dit barn skal have konkrete færdigheder, have indblik i metoder og være læringsparat og være instruerbar... og have en langsigtet lyst og motivation. Fra når castingen starter til filmen er færdigoptaget kan der meget vel gå op til 6 måneder.

Det betyder i al sin enkelthed at vi skal vide hvad dit barn kan og hvilken motivation der ligger bag, gerne inden castingen... Derfor dette initiativ.

I denne proces er forældrene helt afgørende. Din indsats som forældre er her afgørende af flere årsager.

Du skal ikke alene kunne støtte og motivere dit barn under optagelserne, du skal som forældre også gerne have forudgående kendskab til hvordan filmproduktion foregår, hvordan man øver replikker og hvad du/ I kan forvente inden/ under og efter optagelserne. Er der ikke den rette forventningsafstemning, mister man motivationen også som forælder. Forældrene er barnets motivationsmotor. Du kender bare dit barn bedst, og særligt i denne alder i pre/ teenageårene er det bare vigtigt.

Skal dit barn lande rollen, skal han/ hun naturligvis også være dygtig og det kræver træning. En træning der skal starte lang tid før rollen kommer og før castingen, derfor denne selftape-skole. Vil man på førsteholdet, skal man ikke kun spille kamp eller træne lige op til kampen. Så får man ikke spilletid.

Barnet skal trænes i at kunne spille en karakter (metode), men også i at være sig selv/ naturlig (Talentet/ lysten). Forældrene skal trænes i at Coache barnet i forhold til hjemmecastingen men også sørge for at der bliver trænet og der holdes ved.

Men fokus er og skal være at det er sjov, spændende og tilpas udfordrende. Det er i det spænd læring er bedst og motivation trives og er drivkraften mod større ambitioner og om at holde fast ved interessen.

Vores behov umiddelbart er at få trænet unge under 15 år, så de også er trænede allerede i pre/ teenageårene, men også i tiden fremadrettet. Det udelukkes ikke at vi starter et lignende forløb for de lidt ældre unge (15-17 årige, hvor vi dog også har vores DNA uddannelse), men vi starter her.


Sådan fungere vores Selftape-skole for børn under 15 år & deres forældre

Alle kan gratis deltage i vores skoleforløb, hvis man har en Skuespillerprofil eller en Agentprofil på DASK-online og derved adgang til vores CastSelvsystem som vi anvender til formålet. Eneste udstyr det kræver er en mobiltelefon og en Youtube konto

Ved din profil (Under kurser) opsætter vi den 15. januar en "fiktiv" selftapeopgave du/ I kan træne på. Anvisninger følger via mail/ sms og video.

Vi sender alle tilmeldte på vores "Hold2" en introvideo, her vil vi lave anvisninger for hvordan vi tænker I skal træne og hvor meget.

Vores forløb løber 12 uger, hvor vi coacher jeres selvtræning som hold.

I skal hver uge i de 12 uger indsende en af jer udvalgt træningsøvelse fra ugen. I har har mulighed med at komme med feedback på hvad I synes om jeres proces. Hvad der er svært og hvad der er givende. Man gennemfører forløbet ved at indsende en træningsøvelse hver uge. Misser man, er man ude.

Herefter er hensigten at I er klædt på til at selvtræne helt alene, men også at I kan lave selftapes til hvilken-som-helst tekst og opgave. Jeres sandsynlighed for at komme videre i castingprocessen er forøget mærkbart efterfølgenden. Der gives ikke personlig feedback undervejs. En del af formålet med forløbet er at man lære i og af processen.

Du/ I bestemmer helt selv hvornår i træner og hvor meget i løbet af ugen, så kan I selv tilrettelægge og tilpasse træningen efter jeres liv ;-)

Som med alt anden træning, kræver det at man træner de samme ting gentagende gange, men også at trænigen varieres. Det hjælper vi med ;-)

For at styrke motivationen for denne selvtræning når forløbet slutter efter de 12 uger, vil vi give deltagende på skolen mulighed for at få adgang til at se andres løsning af deres selftapes. I vil også i slutningen af forløbet få lejlighed til at vise hinanden hvordan I hver især arbejder med jeres selftapes (processen). At se hvordan andre arbejder er meget givende. (Lidt dokumentaragtigt) - Altså kan, det er ikke noget I skal!

Når forløbet er i gang, vil I modtage instruktionsvideoer og mails fra os som supplement til jeres proces. Her også noget overordnet feedback og vejledning.

Det er vigtigt at forstå at dygtiggørelse er en proces, ganske som når man spiller fodbold. Man bliver ikke dygtig til noget ved at gøre det en enkelt gang, men mange gange over tid. Det kræver en indsats af barnet men bestemt også forældrene. Hvor meget tid I sætter af og hvornår, er op til jer. Men jo mere tid i afsætter, desto dygtigere bliver I sammen og vores kendskab til jer styrkes.

Vores Selftapeskole starter den 15. januar og du skal være tilmeldt fra din profil, så vi i forvejen ved hvem og hvor mange vi har med på vores "Hold 2"

For de der gennemfører vores 12 ugers træning, vil vi dele og involverer flere af vores samarbejdspartnere (castere) i forløbet så de får indsigt i dit barns færdigheder, når der kommer konkrete castings som er relevante ;-)

Når vi kender jer, kan vi anbefale jer videre ;-)

Tak for at være en del af DASK-onlineSådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


2126 Sidevisninger