Andet

Vinderen af Kortfilmkonkurrencen: WTA - Winner Takes All 2023


dask nyhed

Vinderen af Kortfilmkonkurrencen: WTA - Winner Takes All 2023

Deadline inden d. 1. januar 2025Vinderen af Kortfilmkonkurrencen “WTA - Winner Takes All” 2023

Vores fagjury har vurderet vores 5 finalist klimakortfilm i den anden omgang “WTA - Winner Takes All”.

Juryen skulle rangere de 5 film og begrunde deres valg. Når pointene er talt op efter vores rangeringstabel (6 - 4 - 3 - 2 - 0 point) er der en film der skiller sig ud og som dermed vinder "WTA 2023"


ÅRETS VINNER AF “WTA” 2023 (med 27 Fagjurypoint) og førstepræmien på hele 25.000 kr. BLIVER: Noa Viemose med filmen "Gaia".

KÆMPE TILLYKKE!!!


(Se Vinderfilmen KLIK HER)


Jurykommentarer:

"GAIA får en fortjent førsteplads.

GAIA = Jorden og Freja = Frugtbarhed

Det er rimelig godt tænkt at personificere Jorden med pigen GAIA, som er syg – hun nævner ovenikøbet en række symptomer, som vi kender fra klimaproblematikken.

Stærk visuel fortælling og en rigtig interessant måde at tage hele tematikken ned og gøre den menneskelig. Godt skuespil, som vi mærker.

Gaia er et generationsbillede, som skildrer en ungdom, der har virkelig meget at bokse med. GAIA er syg, og hun er påvirket af verdens tilstand, men ingen lytter, for alle står sig selv og deres egne projekter nærmest. Ikke engang da hun falder om kuld opnås empati – det er blot uhensigtsmæssigt og dårlig timing.

GAIA er en yderst velproduceret kortfilm, som viser masser af tekniske færdigheder i indstillinger og klip. Krydsklippene med GAIA ude i verden har en virkelig cool effekt i hendes velspillede sammenbrud.

GAIA får førstepladsen, fordi filmen mestrer både tekniske færdigheder i filmsproget, et godt skuespil, og med bravour formidler en historie, som gør sig gældende for os alle, men i særdeleshed for en generation, som skal leve i denne verden de næste 60 år. Samtidig får filmen også formidlet et generationsportræt af unge under et generelt enormt pres.

Bravo."
ÅRETS 2. PLADS I WTA 2023 (Med 25 Fagjurypoint) Bliver Johannes Lund Drescher med filmen: “Leger vi”

(Se film KLIK HER)


Jurykommentarer:

"Skal vi lege" er legen, der bliver til en gyserfilm. De tekniske færdigheder i denne film er virkelig imponerende. Dukkehusmiljøet giver nogle super flotte, æstetiske billeder, som krydres med tekniske detaljer, såsom viserne på dukkehusuret. En idyllisk og lys retro-verden, hvor uret ingen visere har – her står tiden stille. Men da mennesket i form af et barn pludselig kigger ind, får uret visere, tiden går, og da han begynder at pille ved idyllen, går tiden hurtigere og hurtigere, og katastrofen begynder.

Det uskyldige barn, som har ”hele livet foran sig”, begynder nu at gøre det, som man forventer af et barn – han leger med dukkehuset. Uvidende forårsager barnet den totale katastrofe – hans indblanding bliver starten på stormen, oversvømmelsen og branden. Til sidst smelter isen, og der er intet tilbage, da han til sidst kigger ind i huset. Det hele akkompagneres af idyllisk musik og en moders opmuntrende stemme. Storm, oversvømmelse og brand associeres sjældent med leg. ”Skal vi lege” arbejder med flere dybder, symbolsprog og et billedsprog, som er dybt imponerende. Flot!
ÅRETS 3. PLADS I WTA 2023 (Med 17 Fagjurypoint) Bliver: Majken Blaess Møgelbjerg: “Flod”

(Se film KLIK HER)


Jurykommentarer:

"Flod" er et super simpelt og genkendeligt setup, som vi kan nyde hjemme fra sofaen. Vi observerer verden gå under, mens vi spiser chips, tjekker telefonen, klapper hunden og drikker vores rene drikkevand. Først når katastrofen rammer vores eget område, løfter vi blikket. Av – den sad.

Setuppet er enkelt, men utroligt effektivt, især med den engelske nyhedsvært, der rapporterer om den ene katastrofe efter den anden, imens parret tilsyneladende uanfægtet forbliver i deres egen lille, hyggelige boble. Tillykke med en film, der giver os alle en velfortjent mavepumper.ÅRETS 4. PLADS I WTA 2023 (Med 13 Fagjurypoint) Bliver: Line Just med filmen: “Are we there yet”

(Se film KLIK HER)


Jurykommentarer:

"Are We There Yet" er et dystopisk sort-hvid-taledrama med et enkelt set-up. Filmen formår effektivt at begrænse vores syn til kun at vise modparten fra brystet og ned, hvilket skaber en atmosfære af anonymitet og universalitet. Stilmæssigt er den ren og elegant med et stærkt fokus på skuespillet og en dristighed i at bruge et andet sprog. Slutningen bringer en velkommen håbefuld tone til historienÅRETS 5. PLADS I WTA 2023 (Med 8 Fagjurypoint) Bliver Dennis Hulmose Madsen med filmen: “Apocalypse”

(Se film KLIK HER)


Jurykommentarer:

"Pineapple Apocalypse" Man kan ikke lade være med at trække på smilebåndet i denne moralske opsangs komedie med apokalypstisk udgang. Understøttet af apokalyptisk calypso musik får vi den glade fortælling om at spare både miljøet og penge ved at holde ferie i Danmark. Og Danmark forvandler sig til det sande paradis, da man kan begynde at gro sine egne ananas. En ”ude godt men hjemme bedst” fortælling, som har det ekstra kradsende lag, at årsagen er, at den globale opvarmning har ramt Danmark i sådan en grad, at man nu kan dyrke sin egen ananas. Humoristisk med en krassende alvor nedenunder.Vores fagjury består af følgende 6 jurymedlemmer:

Jesper Theilgaard
Meteorolog og igennem årtier kendt fra dansk TV (DR) som tv-meteorolog og klimaekspert. Jesper har en lang række bogudgivelser bag sig omhandlende klima, vind og vejr. Grundlægger af klimaformidling.dk.


Anne Ellemann
Mangeårig skuespilleragent for agentbureauet "Teamplayers".
Har et mangeårigt virke i den danske film- og teaterbranche, inden hun begyndte at repræsentere de største danske skuespillere på den internationale scene.


Christian Andersen
Nordjysk instruktør med base i Aarhus. Christian Andersen debuterede i 2019 som spillefilmsinstruktør med "Ingen Skal Sove", der også foregik i Nordjylland. Det samme er tilfældet med den biografaktuelle spillefilm "Synkefri", som er instruktørens egen historie.


Emma Balcazar
Uddannet filminstruktør fra Den Danske Filmskole (2001-2005). Har undervist i filmskuespil på Scenekunstskolerne i en årrække og har fra 2005-2009 været fast underviser på DASKs Filmskuespillerskoler for unge. Er pt. aktuel med et kursus på DASK-online. Emma har skabt uddannelsen The Nordic Film Acting Institute i København.


Kim Søgaard
Kim er film- og tv-producer og har filmselskabet "Retrospect Film", med base i Filmbyen i Aarhus. Kim har siden 2000 produceret og udviklet en lang række større og mindre produktioner for dansk film og tv.


Deltagere i Årets WTA
Deltagere i årets WTA-konkurrence, som ikke selv er finalister, har EN samlet stemme i årets finale. Deltagerne informeres herom ;-)


Tak til alle vores WTA deltagere, din stemme og vores Sponsorer nedenfor:

Lee Hansen it

Myreexpressen.dk

Vagn O. Electric A/S

Frisør Kim Magne

Give Tandlægehus

RASK EVENT

KLC Erhverv

Solee.dk

Rie6000.dk

Vesterlund/Give Teaterforening

Verusian

Guldbjerg Optik

PsykologCenter Århus

ILTI HouseSådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1517 Sidevisninger