Viden om: Hvorfor bliver jeg ikke kaldt til casting?


dask nyhed

Hvorfor bliver jeg ikke kaldt til casting?

Deadline inden d. 1. januar 2022

Hvorfor bliver jeg ikke kaldt til casting?

Grundlæggende skal der vel graves dybt efter dette svar, fordi man vel ikke kan generalisere et svar.

Når det nu er tilfældet, (Altså at der skal findes et svar) bliver vi nødsaget til at generalisere, så må du selv vurdere om du passer ind i en af kasserne.

Du kaldes til casting ud fra 3 parametre:
- Via din Profil
- Via din egen aktivitet her på siden
- Via eget netværk


Profiljobs
Kaldes du til casting via din profil, skal du have i tankerne at folk der måtte kontakte dig ad denne vej, ikke har kendskab til dig. De ved ikke hvordan du er som menneske, eller som skuespiller. Ved profilen er det derfor afgørende, at du sælger dig selv bedst mulig og sender de rigtige signaler. Din profil skal være opdateret og dine billeder skal være nye og vellignende. Sender du forkerte signaler, kommer du enten ikke til casting, eller kaldes til casting men uden at få jobbet. Inviteres du til casting, er det fordi du signalere noget som de filmproducerende efterspørger i den anden ende.

Aktivitetsjobs
Det er her du selv kan have en indflydelse. Ved at kigge forbi hjemmesiden ofte, ser du også de opgaver med kort deadline. Og dem er der mange af. Du får også søgt opslagene hurtigere, hvilket sandsynliggøre din udvælgelse markant

Du skal ofte "bare" vinke din profil af, hvilket gør det let at søge job. Så er det den producerende der ringer til dig efterfølgende. Nogen gange, vinker folk sig bare af uden at læse opslaget grundigt igennem. Ringer den producerende til dig, efter du har tilmeldt dig og du alligevel ikke kan, ringes der ikke til dig herfra igen. Så afmeld dig, hvis du får andet at lave i mellemtiden.

Skal du have job ad denne vej, fordre at du er fleksibel, og kan rykke ud med kort varsel. Men måske også at du er villig til at køre efter det. Heldigvis har vi kontakter over hele landet, men det vil aldrig ændre på at de fleste jobs er i hovedstaden!

Din aktivitet på din profil belønner vi, ved at du kommer først i søgningen når filmproducerende er opsøgende på profiler. Der bliver altså ringet først til dig, fordi du er aktiv!

Netværksjob
De bedste jobs i verden er de jobs du får fordi folk kender dig og ved hvad du kan. Glem alt om din profil. Du får job fordi folk i dit netværk ved hvor god du er at arbejde sammen med, hvor fleksibel du er og hvor dygtig du er.

Men for at du kommer hertil kræver at du har været aktiv selv på at skabe dit netværk og har fået de uopfordrede henvendelser via din profil.

Anden faktor?!
Det kan også bare være, at du ikke er typen der ledes efter i en given periode. Derfor er det vigtigt, at du så slår til når der ledes efter dig, som kræver at du er aktiv og er parat, hele tiden!


Tip: Du får ikke job af ikke at lave noget relevant. Hvis du ikke er med i en forestilling, eller i en film. Så lav dine egne. Du lander ikke rollen, når du endelig kommer til casting, hvis du er rusten eller ude af træning!

Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder