Andet: Historier fra virkeligheden/ Politimanden fra Dicte


dask nyhed

Historier fra virkeligheden/ Politimanden fra Dicte

Deadline inden d. 1. januar 2022

Historier fra virkeligheden/ Politimanden fra Dicte

Vi har i tusindvis på opgaver i det ganske land hvert år. Store og små produktioner. Nogen bliver fanget i vores spind og bliver her... Læs Ronnis historie her

I januar 2014 blev jeg af en nær ven spurgt om jeg havde lyst til at prøve at være statist i en TV serie. Jeg sagde ja tak – mest af alt for at få en ny oplevelse og af almen nysgerrighed for at se på nært hold hvorledes en produktion af en sådan art foregik. Da jeg en kold vinteraften troppede op på settet var det således blottet for håb og forventninger omkring en egentlig skuespillerkarriere, men til gengæld med rygsækken pakket med nysgerrighed.

Den efterfølgende dag var jeg allerede blevet en del oplevelser rigere. Jeg havde blandt andet mødt en masse flinke mennesker, hvoraf nogle stadig er rigtig gode venner i dag. Jeg havde fået en indblik i hvordan en TV produktion bliver ledet og koordineret, som i dag er erfaringer jeg kan bruge i mit professionelle liv som konsulent i de større danske virksomheder. Og ikke mindst blev min nysgerrighed ikke blot stillet, men udvidet til en sult efter flere udfordringer og oplevelser af samme slags.

Da jeg var heldig nok til at blive spurgt om jeg havde lyst til at blive gennemgående statist i serien sagde jeg derfor ja tak, og dedikerede en anseelig andel af min fritid til at lege politibetjent i serien, og senere udvide repertoiret med mindre opgaver som stuntmand. For mig var det et privilegie at deltage og samtidigt som at lege igen – bare som voksen. Efter afslutningen af denne TV produktion var jeg blevet mange flere oplevelser rigere, og havde fået endnu flere gode bekendtskaber med i bagagen. Og jeg havde fået meget mere smag for flere udfordringer.

Siden da har været kort fortalt haft fornøjelsen af enkelte små bi-roller i film produktioner, lavet informationsfilm til det offentlige og prøvet kræfter med egentlig casting. Som seneste udfordring er jeg undervejs i forberedelserne til mine første erfaringer på de skrå brædder i en revy. Alt sammen har det givet mig inspiration, energi og oplevelser som er uvurderlige. Jeg synes helt enkelt at det er fantastisk sjovt og udfordrende!

I dag får jeg heldigvis jævnlig henvendelser omkring større eller mindre projekter og produktioner som potentielt gerne vil have mig med som deltager, og samtidigt holder jeg øje med de ting som jeg selv synes lyder spændene og som jeg har lyst til at deltage i, og sørger for at opsøge disse aktivt.

Tidligt i forløbet erfarede jeg at den verden jeg havde fået lov til at kigge ind i var præget af to ting som man skal være opmærksom på, såfremt man påtænker at ville gøre mere inden for TV eller film produktioner af nogen art.

For det første skal man væbne sig med tålmodighed. Hvad enten man deltager som statist, skuespiller eller som en del af produktionsapparatet, så vil det være forbundet med forholdsvist meget ventetid under indspilningerne. De perioder hvor der er egentlig ’action’ er relativt korte og hektiske, og igen efterfulgt af mere ventetid og yderligere forberedelse. Det er ikke til gavn for nogen – hverken en selv, andre medvirkende eller produktionsapparatet - hvis man bliver rastløs eller utålmodig, ej heller selvom dette formodentlig bunder i godhjertet ivrighed.

For det andet skal man være forberedt på, at når ventetiden er ovre og man endelig er en deltagende part i indspilningen, så skal der – på godt dansk – ”høres efter”. Indspilningen af film og TV produktioner er en yderst kompakt og tæt koordineret affære med rigtig mange elementer der skal spille sammen på én gang og oftest som oftest følger en nøje forberedt plan. Man kan forvente at alle individer i produktionsapparatet kender deres individuelle roller og er meget afhængige af, at alle kommunikere og koordinerer præcist og effektivt.

Mit syn på skuespillerfaget er præget af en sund portion ydmyghed omkring egne evner krydret med et mål om at blive dygtigere. Helt personligt er jeg ikke tilhænger af en teori om, at nogle har et gudsbenådet talent som gør dem til sublime skuespillere af natur (med forbehold for sjældne undtagelser), men tror meget mere på en tilgang til denne kunstform hvor man er sig bevidst om at dygtiggørelse kommer gennem vedholdenhed og erfaring. Derforuden holder jeg mig bevidst om at nære stor respekt for de andre deltagende, folkene med den lange erfaring og uddannelse og kunsten som helhed.

Afslutningsvist kan jeg kun opfordre til at man tager udfordringen op og prøver sig selv af, hvis man er nysgerrig omkring denne verden. Få nogle oplevelser som statist og find ud af om det er noget for dig. Og hvis man gerne vil prøve kræfter med mere end det, så gå til det med tålmodighed, respekt og et åbent sind. Så garanterer jeg for unikke oplevelser der ikke kan opnås på anden vis.


Har du en oplevelse du gerne vil dele med os... Skriv til os ,-)

Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder