Andet: Historier fra virkeligheden/ Livia landede hovedrollen i Den Bedste mand


dask nyhed

Historier fra virkeligheden/ Livia landede hovedrollen i Den Bedste mand

Deadline inden d. 1. januar 2022

Historier fra virkeligheden/ Livia landede hovedrollen i Den Bedste mand


Når der ledes efter barnestjerner til spillefilm er processen ofte lang. Vi skal kigge mange emner igennem for at finde de helt rette match. Talent, type, alder og sammensætning med det øvrige cast, men også kemien med filmens instruktøren skal være i top. Sidst, spiller forældrene og deres opbakning til projektet også en stor rolle… ikke mindst når store dele af optagelserne foregår i Kroatien.

Castingen til “Den bedste mand” (DBM) valgte vi at gribe noget anderledes an. I
stedet for at opslå en stor åben casting, inviterede vi matchende emner via vores database til at caste sig selv.

Hundredvis af piger og drenge lavede videoer som vi i ro og mag så igennem, hvorefter filmens instruktør (Mikkel Serup) valgte en lille håndfuld ud til fysisk casting
i Kolding. En af dem var Livia Maria Begu fra Aalborg, som endte med af få rollen.


Livias mor beretter:

En fredag morgen i maj gik turen til Kolding, Livia skulle til lukket casting på rollen som Helle, datter til Jørgen”Gamle”Hansen i filmen Den bedste mand.

Livia havde en rigtig god oplevelse til castingen, hun blev taget godt imod, der var lakridspiber og chokofanter, Livias yndlingsslik, det kunne ikke være meget bedre.

Castingen var sjov og underholdende, alle var supersøde, hun var hos instruktør Mikkel Serup i flere omgange og var ikke klar til at stoppe da det hele var slut, men
som hun sagde da turen gik nordpå ”jeg tror ikke, at jeg kunne have gjort det bedre” inden søvnen overvældede hende.

I ventetiden var alt som vanligt, skoledage, keyboardspil, ju jitsutræning osv., den der
nok var mest spændt af alle var Livias’ mor, i og med hun ”kendte” Jørgen GH fra sin barndom i Aalborg, alle kendte JGH og kun for noget godt, i Aalborg har vi boet meget tæt på Jørgen og Hanne, og gør det stadig selv om de er flyttet.

En torsdag formiddag ringede Tommy, en insisterende ringen inkl. sms, men vi kunne ikke besvare opkaldet med det samme, tusinde tanker fløj igennem hovedet inden der blev ringet tilbage, og da Tommy sagde, at rollen var i hus, var det ubeskriveligt
og helt surrealistisk, nu skulle alle planer for sommeren ændres, der var enkelte forberedelser i København inden afrejse til Kroatien.

Kroatien var varm, der var hedebølge, vi mødte de sødeste mennesker, optagelserne gik rigtig godt, Livia havde det som en fisk i vandet imens det hele stod på, det negative for hende var, hun syntes der var for få optagedage og ønskede der var flere :o)

Tidsperioden slut 70’erne var herligt at opleve for os begge, megen tøj og sko kunne jeg nikke genkendende til, og det var også sådan, at Livia ville vide ALT om hvad vi havde, hvad vi kunne se på tv, hvad vi legede og hvilken mad vi spiste – en tidsperiode som hun ønskede at hun var barn i, hvor der var mere tid, ikke alt det tv, ingen computere/mobiler, og at der altid var en masse børn at lege med, eneste hun ikke var vild med, var trompet-cowboybukserne samt rullekravetrøjerne :o) – i perioden derefter
spiste vi stegt flæsk med persillesovs og hotdogs, noget hun absolut ikke kunne lide før filmen, de gamle Sølvpil-blade blev også fundet fremfra gemmeren.

Livia blev meget glad for især 3 , 1 ”pige” fra sminken, ”storebror” Mikkel de var som rigtige søskende og kunne diskutere vildt, og hurtigt blev de gode venner igen,og skuespiller Arnold Oceng der spillede Ayub Kalule i filmen, han fortalte Livia x flere, at hun bare skulle go for it, han startede selv om 6 årig med at filme, og hvor Livia var 5 år da hun medvirkede i sin første film, de havde det sjovt sammen, også med Mikkel.

Den bedste mand er hendes største rolle frem til dags dato, at der kan være lange
arbejdsdage, ventetid m.v., har hun efterhånden prøvet flere gange, men intet kan stoppe hende nu – hendes motto fra sit 5. år har været, enten at hun vil eje BILKA, eller også vil hun være skuespiller :o), og hun er mere end klar på flere opgaver.


Det bliver spændende at følge Livia i sin videre færd som skuespiller, men også at se hende i filmen “Den Bedste Mand”, som forventes at have premiere i sommeren 2017. (15. juni i biografklub Danmark)

eller... du kan se LIva i aften på TV2 (15/12 2019)Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


155 Sidevisninger