Arkiverede opslag

25 års JUBIIILÆUM - ALLE profiler ned sat med 200 kr!

Ekstrem ulige fordeling i køn og alder blandt vores unge profiltyper!


dask nyhed

Ekstrem ulige fordeling i køn og alder blandt vores unge profiltyper!

Deadline inden d. 1. januar 2024

Ekstrem ulige fordeling i køn og alder blandt vores unge profiltyper!

Som du kan se af grafen ovenfor, er der en helt ekstrem overvægt af piger i alderen 11-25 år... og i særdeleshed grafen for de 16-20 årige springer alle rammer.

Grafen her er et udtræk fra den (14/6 2020) men er faktisk repræsentativ for de 21 år vi har eksisteret.

Men hvad skyldes den store stigning og ikke mindst det næsten tilsvarende fald?

Helt grundlæggende drømmer flere piger end drenge om at blive skuespillere. Drengene vil hellere være fodboldspillere i den alder. Denne tendens ser du også på dramahold over hele landet. Hver gang der er 10 piger er der ca. en dreng.

Faktisk taler vi om 15% reglen. For hver gang vi har 100 til casting/ eller audition er 15 drenge/ mænd og 85 kvinder/ piger.

Oddsene bliver dog så ikke bedre af at 60% af alle roller er til mænd/ drenge!


Jo ældre man bliver, desto mere udligner graferne sig dog, men hvorfor!

Hovedårsagen er, at der i denne gruppe er forholdsvis få jobs at få. Når man så tilmed konkurrere med så mange andre er der virkelig også mange afslag på vejen. Som i rigtig mange. Selvsagt mister de fleste modet undervejs og vælger en anden vej i livet.

De der derimod holder hovedet højt og stædigt bliver OG ER AKTIVE, er også dem der lander rollerne i start 20erne. De trækker en masse erfaring med sig fra ansøgningsprocesserne og har givetvis også lidt netværk at trække på og mon ikke de med tiden har fået sig et enkelt job undervejs? Her skal du jo også huske på at denne aldersgruppe ikke har den store konkurrence fra skuespillerskolerne, da denne aldersgruppe slet ikke er uddannet endnu.

Helt grundlæggende, så handler det som pige om at starte tidligt. At holde ved og holde ud. Løbende at dygtiggøre dig ved at gå til drama og lave egne projekter (film) og være aktiv søgende og aldrig kræsen. Hele forarbejdet ligger her... men det kræver tålmodighed af rang. INTET kommer af sig selv!

Denne store målgruppe er også den målgruppe der er klart mindst aktiv, så bare det at være aktiv kan gøre en kæmpe forskel ,-)

Vi ser dem der gør en indsats og hænger i... og det betaler sig, hvis det altså er det man vil?Log ind for at læse mere!

Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1744 Sidevisninger