Viden om: Hvilke aldersgrupper er der oftest brug for til filmproduktioner og hvorfor?


dask nyhed
dette opslag på Facebook

Hvilke aldersgrupper er der oftest brug for til filmproduktioner og hvorfor?

Deadline inden d. 1. januar 2022

Hvilke aldersgrupper er der oftest brug for til filmproduktioner og hvorfor?

Hvis du følger med løbende på de opslag vi har på DASK-online, synes du sikkert at vi altid søger alle andre end dig. Vi har lavet flere undersøgelser blandt vores brugere gennem tiden og den følelse er der mange der sidder med, men mange tager fejl.

Man har en tendens til at bemærke alt det man ikke kan søge, end omvendt. Rent statistisk må det jo også anses at være tilfældet, da du jo kun er i en aldersgruppe.

Den aldersgruppe der er allermest anvendt er mænd og kvinder i 30erne. Indiskutabelt. Om det er skuespillere eller statister gælder dette forhold. Det skyldes at det er den gruppe af mennesker som er mest aktive i vores samfund og befinder sig i en overgang fra studie til arbejde/ karriere og fra singler til at stifte familie.

Når der laves fiktion, generel set, er dette også nogle af de problemstillinger filmen omhandler, hvorfor det er den type af mennesker man finder plads til i stort set alle scener. Om det er på gaden, i banken, i børnehaven, i skolegården... som betjente eller, eller...

Paradokset er dog, set fra vores side. At den virkelighed vi gerne vil skildre rammes af virkeligheden. Fiktion filmes på hverdage i arbejdstiden og vi skal i disse situationer netop bruge folk der er på arbejde, er i gang med en karriere og/ eller netop har startet familie.

Vi har en del at gøre brug af, men procentmæssigt udgør de kun en lille del, samtidig med at de ikke nødvendigvis kan tage fri på helt samme måde som hvis man er studerende, ikke har småbørn eller har store børn eller er pensionist.

Der hvor vi har flest roller, har vi færrest emner der tilmed er mindst fleksible.

Der hvor så til gengæld har flest emner er også der hvor der er færrest roller. Nemlig børn under 18 og ældre over 60. I særdeleshed piger/ kvinder.

Så der er stor ubalance i forhold til udbud og efterspørgsel.

Fælles er dog, at bliver man ved, er tålmodig og aktiv kommer langt de fleste i job. Og jobbet kan komme mange steder fra.

Ofte vil du opleve at har du lige været på optagelse, kommer der ofte en henvendelse om det næste... Så kan man jo tænke over hvorfor dette er tilfældet ,-)

Fortvivl ikke derude, der skal nok komme noget til den tålmodige og bed så dem i 30erne om at oprette sig

Mvh
Tommy Duus

Caster/ DASK-online

Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


135 Sidevisninger