Andet: Vinder af CastSelv DM 2020 - FUNDET!

dette opslag på Facebook

Vinder af CastSelv DM 2020 - FUNDET!

Deadline inden d. 1. januar 2022

Lynne Kirk Sundstrøm vinder CastSelv DM 2020

I et skarpt felt vælger vores fagjury Lynnes bidrag med følgende begrundelse:


Lynne Kirk Sundstrøm

Idéen er enkel og klar, og historien formidles tydeligt. Den nøgne form Lynne har valgt, uden klip og lydeffekter, trækker karakter og spil i front. Det er modigt at lade monologen tale for sig selv uden brug af tekniske virkemidler til at fremme fortællingen, og dermed sætte skuespillet I centrum.

Her er der arbejdet med en karakter, som fremkaldes klart i den lille hverdagskonflikt. Der er tydeligt tænkt over karaktervilje og strategier, og karakterens selvbillede. Det virker velforberedt og veldoseret. Fin lille arrangementsændring til slut hvor hun går tættere på kameraet.

Hun har forstået at less is more!

Se film klik herDe øvrige 4 finaledeltagere får også nogle ord med på vejen af fagjuryen (Vilkårlig rækkefølge)


Mathias Nikolaj Paysen

I sin scene har Mathias valgt en komedieform som primært arbejder fysisk. Der er forståelse for underspil i ventescenerne og god timing i spejlscenen

Udførelsen af hypokonderens søgen efter egen diagnose er sjov. Situationen med termometeret er velfungerende og viser en humoristisk timing i replikken. Vi savner dog mere replik som viser mere af skuespillerens talent for replikhåndtering.

Se film klik her


Alexandro Albrechtsen Aguirre

Det er en original idé som samtidig afspejler noget i tiden

Da Alexandro kravler op af loftslemmen bliver vi nysgerrige. Lys og musik underbygger spændingsmomentet, men det kommer også til at skygge for at vi kan se skuespilleren udfolde sit talent.

Han har en filmisk interessant fremtoning med et godt, intenst look, men de spillemæssige nuancer forsvinder herefter i en lydeffektbrusende pointe sketch

Vi savner replikker i scenen. Når formålet med filmen er at vise skuespillerens samlede talent, kan vi ikke vurdere skuespillerens replikhåndtering.

Se film klik her


Atdhe Krasniqi

Fin idé at vise flere karakterers håndtering af samme forhørs-situation, og dermed forsøge at vise flere sider af sit talent. Her sætter den nøgne, rå form scenen er optaget på, spot på den skuespilmæssige præsentation.

Men det er en stor opgave at kaste sig over at vise så mange karakterer på et enkelt minut, og det gør sammenhængen i historien utydelig. Man har lyst til lidt færre karakterer for at give mere plads til de få og dermed også give skuespilleren bedre tid til at etablere den enkelte karakter.

Det kan mærkes, at der er blevet arbejdet og øvet på stoffet.

Se film klik her


Kim Wilde

Idéen om selv at spille tre forskellige fysiske karakterer, og dermed vise tre forskellige sider af sit talent, er god og forløses med humor. Kim viser kreativ alsidig skuespil. Har styr på instrumentet i forskellige register uden at det bliver selvhøjtideligt.

Det er en sjov idé at tage udgangspunkt både i den aktuelle situation med CastSelv konkurrencen og den verdensomspændende Corona.

Se film klik her81 skuespillere medvirkede i dette års CastSelv DM og havde alle muligheden for at stemme på de 5 indsendelser der skulle i top 5 og dermed præsenteres for vores fagjury

De medvirkendes top 10 så sådan ud med point:

1. Mathias Nikolaj Paysen 109 Point
2. Alexandro Albrechtsen Aguirre 83 Point
3. Kim Wilde 70 Point
4. Atdhe Krasniqi 64 Point
5. Lynne Kirk Sundstrøm 59 Point
6. Jeppe Rydell-Rasmussen 50 Point
7. Anna Olympia Bøss 35 Point
8. Kim Magne Solberg 32 Point
9. Frederikke Smed Mikkelsen 27 Point
10. Simon Nyboe & Therese Elene Ellehaven (begge) 25 Point


FagJuryen består af:

Anne Ellemann/ SkuespillerAgent fra Teamplayers / http://www.teamplayers.dk/about/

Emma Balcazar/ Skuespillercoach og Filminstruktør/ http://emmabalcazar.com

Jørn Faurschou/ Emmy vindende Filminstruktør og skuespiller/ http://faurschou.dk

Martin Strange-Hansen/ Oscarvindende Filminstruktør/ http://www.dfi.dk/viden-om-film/filmdatabasen/person/martin-strange-hansen


Vurderingsgrundlag

Din skuespillerpræstation vil blive vurderet ud fra et samlet hele. Det er din skuespillerpræstation der gør en god film, som matcher din ide og din fremlæggelse.


DASK- Online gratulerer den dygtige vinder, og takker alle deltagere og fagjurySådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1307 Sidevisninger