Andet

Historier fra virkeligheden/ 5 stærke år med DNA og Yvonne Andersen


dask nyhed

Historier fra virkeligheden/ 5 stærke år med DNA og Yvonne Andersen

Deadline inden d. 1. januar 2026

Historier fra virkeligheden/ 5 stærke år med DNA og Yvonne Andersen

Vi synes vi har et stærk koncept på DASK-online, som vores brugere er med til at udvikle. En del af vores koncept er naturligvis vores DNA uddannelse og her er Yvonne Andersen på alle leder og kanter et stjerneeksempel på hvad DNA kan, hvis man engagere sig i alle led.

Yvonne har været med i vores 3 årige forsøgsordning fra 2014-2017 før 5 år i DNA, og sidenhen har hun været en ustoppelig motor. Af samme årsag bliver Yvonne Andersen en aktiv del af opstartsholdet 2022 (Hold 6).

Vi glæder os til at præsentere Yvonne og Yvonnes rolle i det nye år.


Her Yvonnes ord om 5 travle år i DNA:

5 stærke år med DNA

Da jeg i 2012 var statist på et fimset for første gang i mit liv, havde jeg i min vildeste fantasi ikke drømt om, at mit live skulle tage sådan en voldsom drejning. Jeg kendte absolut intet til den verden.

Jeg var med som statist på Max Pinlig 3. Her mødte jeg nogle fantastiske mennesker, som også var statister. Mennesker der stadig er i mit netværk. Det var første gang jeg opdagede, hvad et godt netværk kan.

Jeg skulle jo bare prøve det en enkelt gang, for sjov og for at se hvad det var for noget. Men, men, de kære mennesker udfordrede mig til at tage med ud som statist igen. Og med tanke på, hvor sjovt vi havde det, lod jeg mig da gerne lokke.

Året efter var jeg stadig på optagelser som statist. Denne gang på spillefilmen Tarok. Det var for sjovt til at jeg kunne lade det ligge. Her var det første gang jeg mødte Tommy Duus, som ejer Dansk Skuespillerkatalog, i egen person. Først til en kæmpestor casting i Kolding Storcenter og efterfølgende ude på set. Vi havde en fest, med en masse gode oplevelser.

I 2014 kom jeg med som statist på 9. april og selvfølgelig var Tommy Duus der også på settet. Vi fik en snak hen over frokosten, hvor han første gang pitchede sin idé over for mig. Han ville gerne starte noget online undervisning for autodidakte skuespillere.

Det lød enormt spændende og jeg var game på idéen med det sammen. Så da Tommy spurgte om jeg havde lyst til at være med i et toårigt pilotprojekt, hvor vi prøvede kræfter med konceptet, sammen med ca. 20 andre, slog jeg straks til. Det var superspændende, med et koncept, hvor jeg kunne tilpasse min online uddannelse og dannelse, med mit fuldtidsarbejde.

Vi kaldte det DAS (Den Autodidakte Skuespilleruddannelse)

DNA blev en realitet
Som verden jo ved nu, så blev konceptet en realitet med DNA (Den Nye Autodidakte) i 2017. Og selvfølgelig ville jeg gerne være en del af det. Noget jeg ALDRIG nogensinde har fortrudt. For sikke en rejse jeg har været på og sikke et kæmpestort netværk jeg har fået opbygget og sikke meget jeg har lært og sikke mange værktøjer jeg har fået til at ”styre” min karriere med.

Ærlig talt, så tror jeg ikke at jeg var skuespiller i dag, hvis det ikke havde været for Tommy Duus og DNA.

Uden den støtte, opbakning, opmuntring og inspiration jeg har fået fra det, havde jeg for længst smidt håndklædet i ringen. For skuespillervejen er belagt med brosten, men hold nu k… det er skønt og spændende.

Hver gang jeg har ramt muren, for det gør man ind imellem, så har jeg fået omsorgsfuld støtte og vejledning til at fortsætte kampen. Det er jeg så umådelig taknemmelig for. For i sidste ende, så er det kun ens egen vilje, fokus og indsats, der kan skabe vejen.

En uendelig kilde til venskaber og vilde og fantastiske oplevelser, jeg absolut ikke kan få andre steder og som jeg har så meget brug for.

At det hedder Den Nye Autodidakte, er meget berammende.

Hvor findes der ellers en skoling sted af os autodidakte, hvor der også er en erfaren studievejleder til stede? Nej vel!

Hvor kan man ellers finde studiekammerater, som du hele tiden er i kontakt med? Som kan lære dig noget nyt, give gode råd, fif, netværk, kig ind i deres tilværelse med andre facetter af skuespil/musik verdenen og uendelig mange andre ting. Og i det hele taget forstår det du taler om og beskæftiger dig med? Nej vel!

Alt dette bare fordi Tommy Duus havde en vision, som han turde og gad at gøre til virkelighed.

Hvad har jeg så egentligt opnået med alt dette?

OMG! Jeg kunne skrive mange sider om det, men jeg vil gøre det kort.

• Langt over 10.000 registrerede timer, hvor jeg har beskæftiget, synliggjort og dygtiggjort mig inden for skuespillerfaget.
• Et solidt fagligt netværk på flere tusinde mennesker
• Netop rundet nr. 300 skuespillerrelateret produktioner
• Masser af selvtillid og selvbevidsthed inden for faget
• Umådelig mange skønne venskaber med ligesindede

Men jeg havde ikke nået det uden DNA, Tommy Duus coaching og vejledning og min egen indsats.

DNA holder mig til ilden. Af mit fulde hjerte tak til alle DNAer og Tommy.

Sammen gør vi en forskel.
Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


2159 Sidevisninger