Viden om: Hvorfor får jeg ikke svar fra statistkoordinatorer når jeg har søgt opslag?


dask nyhed
dette opslag på Facebook

Hvorfor får jeg ikke svar fra statistkoordinatorer når jeg har søgt opslag?

Deadline inden d. 1. januar 2024

Hvorfor får jeg ikke svar fra statistkoordinatorer når jeg har søgt opslag?

Vi mødes af dette spørgsmål direkte eller inddirekte, stort set hver gang vi poster et opslag i vores facebookgrupper og møder spørgsmålet i mails og på vores zoom konferencer. Mange gange er denne forundring logisk når vi har med folk at gøre som ikke kender branchen og som er nye i vores verden og derfor sammenligner med noget andet de kender.

Helt grundlæggende skal man ikke sammenligne med andre brancher, fordi at koordinere statister på ingen vis er samme rekrutteringsproces som når man ansætter folk i en virksomhed.

Man skal heller ikke sammenligne det med castingprocesser (Altså skuespillere) Det er igen en anden proces.Husk igen statister og skuespillere er to meget forskellige ting og en caster og statistkoordinator har to meget forskellige jobs. (Som tilfældet er med en læge og en sygeplejerske)

Casteren prøvefilmer skuespillerne lang tid før optagelserne, statistkoordinatoren finder statister kort tid før optagelserne og løbende i hele optageperioden.

Kun hvis du tager dig tid til at forstå statistkoordinatorens funktion, vil du også kunne forstå hvorfor du ikke får personlig afslag hver gang du ikke vælges ud af mængden af ansøgere.

Helt generelt har en statistkoordinator kun tid til at have fokus på de statister man kan bruge. Tiden går med at finde de rigtige. - Og nej, det er ikke bare at tage af dem der har ansøgt. Du skal passe ind i en større og mere eller mindre kompleks sammenhæng.

Skal der bruges 100 statister i en scene, er det ikke de første 100 ansøgere der får jobbet. Gid det var sådan, så ville det at koordinere statister være stjernelet.

Af samme årsag laver vi også ofte genopslag. Selvom der er mange ansøgere, er det alle ikke de rigtige er på plads.

Mange gange vil man også støde på ansøgere, som godt kunne passe i en given scene, men som man som statistkoordinator vurdere vil passe bedre i en anden scene en anden dag. Så selvom du er rigtig her, vil du passe endnu bedre en anden dag... I mange tilfælde vil man kun kunne bruge dig en enkelt gang i en produktion, derfor skal man som statistkoordinator have det store overblik. - Men er jo ikke et overblik du har.

Alle statistkoordinatorer har også deres egen proces. Nogle starter med at booke til scener flere uger i forvejen, mens andre venter. Det vil sige at du sagtens kan være tilmeldt opslag i uger inden koordineringen overhovedet starter.

Alle er forskellige og film er forskellige. Mange venter med deres endelige koordinering fordi der hele tiden sker justeringer på produktionen. Man vil helst først begynde at lave aftaler, når man ved noget rimeligt sikkert.

Der er ikke noget værre for en statistkoordinator... og en statist. At tid, sted, og funktion ændres efter man har lavet den første aftale. Men selvom man starter sin koordinering sent, er det heller ikke en garanti. Sådan er det at lave film.

Når du søger opslag på DASK-online, tilmelder du dig et opslag. Det er dit tilsagn til at du har tid og lyst med udgangspunkt i det der står angivet i opslaget. Først når koordinatoren henvender sig bekræftes aftalen. Inden, har du modtaget det vi kalder et inddirekte afslag. "Du vil kun høre noget, hvis du lander rollen. Der gives ikke personligt afslag".

Laver du INDEN du høre noget andre aftaler den pågældende dag, kan du derfor også afmelde dig opslaget igen. Du kan altså trække din ansøgning tilbage... Er du blevet kontaktet, skal du naturligvis melde afbud til koordinatoren.

Mange kan heller ikke forstå, at man ikke lukker et opslag for tilmeldinger når man har fundet dem man skal bruge. Men som statistkoordinator har man bare aldrig fundet alle dem man skal bruge før man gør status på selve optagedagen.

Afbud forekommer altid (Derfor vores akutregister), og er der en der melder afbud skal man jo finde en erstatning som svare til det afbud man har fået. Havde man lukke for tilmeldinger/ ansøgere var det ikke sikkert at den erstatning havde nået at tilmelde sig.

Det er vigtigt at forstå, at koordineringsprocessen og filmoptagelser er meget dynamiske størrelser og at det slet ikke ville give mening overhovedet at give afslag.

Er du tilmeldt et opslag, kan du i pricippet få jobbet i timerne op til optagelserne. At giver afslag efter vil så heller ikke give mening ;-)Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


628 Sidevisninger