Andet

Når personligheden også spiller en rolle - til Kim Vedel


dask nyhed

Når personligheden også spiller en rolle - til Kim Vedel

Deadline inden d. 1. januar 2026

Når personligheden også spiller en rolle - til Kim Vedel

Af Line Falcon og venner


Som statist og skuespiller vil man gerne gøre sit bedste, både overfor casterne, koordinatorerne, instruktør og publikum. Der er dog nogle andre som er lige så vigtige at imponere - og det er vores kollegaer! Som statist er der ofte meget ventetid og det er her at vi, som statist-venner og kollegaer, får lov at bruge meget tid sammen. Jeg vil vove at påstå at jeg har fået venner for livet, i den her branche og jeg sætter så stor pris på alle mine kollegaer - men jeg får det bare aldrig sagt.

Jeg gik i går og lagde tøj frem til næste dags reklameoptagelser, da en SMS tikker ind. Den er fra Kim.

”Jeg kan læse mig frem til at vi ses i morgen klokken meget tidligt. ?Jeg er ”bare” baggrund. Det er dig, som er stjernen! Vi ses!”.

Han er en kæmpe støtte og hvis man var den mindste smule nervøs, så er Kim der!

Jeg møder ind, får et stort varmt kram af Kim og så er dagen i gang. Der gik ikke mange timer på optagelserne før Kim pludselig er forsvundet. Vi står i et kort øjeblik og venter på ham før vi ser ham komme løbende ud af Føtex med favnen fuld af store påskeæg. Han havde lige benyttet pausen til at købe et stort påskeæg til hver af alle statisterne. Det var lige dér at jeg tænkte at Kim fortjente at blive fremhævet som den skønne kollega og ven han er.

Han fortjener at få at vide hvor mange smil han er skyld i.

Han skriver ofte og spørger om man har tid i morgen, fordi så er der liiige en reklamefilm som han synes man er perfekt til - fordi at hjælpe med at caste statister, dét gør han selvfølgelig også. Han står altid først til at hjælpe!

Kim er den ven og kollega som altid fylder armene med vandflasker og frugt til alle ved bordet, så ingen behøves at rejse sig. Han tænker på alle på filmsettet og sørger for at alle får en skøn oplevelse.

På ”Dansegarderoben” er han lige for tiden fast statist som tekniker og på den første dag vælger han at stjæle hele skålen med kiks fra snackbordet og gemme den bag en flaske vand, fordi han synes at jeg skulle have dem, den tosse. Kim skaber en tryg og rolig stemning på settet. Ingen sidder alene og alle går derfra med gode grin og dejlige minder.

Han er en af de statister som er umulige at undgå. Han er nemlig med i stort set alt! Jeg har så mange gange råbt ”Det er Kim!” når han dukker op på skærmen, at min familie også er begyndt at råbe ”Det er Kim!” når de ser ham - til trods for de aldrig har mødt ham rigtigt! Jeg har også hørt noget om at hans mor er slemt skuffet når der kommer en hel reklameblok hvor han ikke er med ;-)


Citater fra statistvenner:


Kirsten Jørgensen:

"Kim er jo bare sød. Han tænker på en hvis der f.eks skal bruges statist med hund, så ringer han og spørger om det er noget for mig, og så får jeg eventuelt selv nr. til caster!"


Carsten Andersen:

”Kim Vedel Jørgensen er en meget ydmyg, vellidt, engageret og professionel statistkollega. Som jeg har haft den fornøjelse at være på optagelse med en hel del gange op gennem årene. Både på film, og i serier!”


Palmi Gudmundsson:

"Kim er en meget sympatisk fyr, som er god at snakke med. Han er altid i godt humør, stille og rolig og giver sig tid til at snakke med alle. Han er klar på det meste og er meget professionel på set og vil altid gøre sit bedste. En af mine bedste statist kolleger /statist venner!"Sarah Borrell:

”Kim er en skøn kollega at være på set med. En vigtig del af at være på set er også ens medspillere eller statister er nogen man kan snakke godt med og det formår han. Hans dejlige humør er også en fornøjelse at møde hver gang. Han er fantastisk til at få alle inkluderet hvis der er nogle nye ansigter til stede. Udover det, er han også god til at bakke en op på set og bevare den gode energi når man er der i mange timer.”


Elisabeth Lind:

”Jeg har været sammen med Kim rigtig mange gange, og han er altid sød og sjov at være sammen med. Men han kan ikke finde ud af at ryge filmcigaretter. Det ser meget akavet ud og han kan aldrig holde ild i cigaretten!”


Vibeke Klitgaard:

”Kim er altid glad og smilende og fantastisk til at får alle med i gruppen - også de nye. Han er sindssygt sød og flink, meget snakkende og glad. Man bliver automatisk glad når man ser at han er på set. Han har bare sådan et smil - og så griner man bare hele tiden i pauserne, når han er der. Jeg er selv sådan en der laver sjov og ballade og så var der en dag på set hvor vi sad kl. 16 og jeg sagde jeg nok var lidt overtræt. ”Jamen så har du da været overtræt siden du mødte ind!” udbryder Kim så med et grin. Han er en af mine bedste statistkollegaer. Han er der for alle - og så får man altid et kram!”


Niels Ole Hauerberg:

“Jeg har kendt Kim gennem lidt år som statist/skuespiller og han har altid når jeg er mødt ind været åben og venlig. Altid rar at være sammen med og meddelsom og sød!”


Jesper Aqalo Petersen:

”Kim møder altid op på set med godt humør, som smitter hurtigt. Altid glad og smilende! Især i Kastanjemanden i Vedbæk! Bliv ved med det, Kim!”


Mette Moulton Hansen:

“Kim er altid sød, imødekommende og god til at snakke med en i pauserne. Han er altid frisk og veloplagt når han møder ind på set!”


Lars Halby:

”Kim er en fantastisk kollega! Altid positiv, når han møder ind på settet og opmærksom på hvordan medstatister har det og om han kan hjælpe med noget! Han har overblik og hjælper tit nye statister med at finde til rette! Og fremhæver aldrig sig selv! En ægte god kollega!”


Mark Borgstrøm Frederiksen:

”Kim er en dejlig herre som altid er glad og i godt humør. Jeg husker ham bedst for vores reklamefilm for DR1 Sydbank Pokalen hvor Kim var sikkerhedsmand! Super fyr!”


Kurt Jeppesen:

"Kim og jeg har lavet en del sammen. Tættest vi var sammen var nok i dokumentarfilmen om porcelæns dronningen Grethe Meyer. (60erne) Vi var i bestyrelsen (5 stk) skulle vurdere Gretes porcelæn. Jeg mærkede Kim hurtigt levede sig ind i rollen -på med det samme- var i nuet. Det smittede af på en eller anden måde, så vi andre blev fanget af seriøsiteten. Sjovt -jeg tænkte nemlig tit på Kim efter de optagelser. Han kunne nået, der var mere end ”bare” statist arb. Ja, så er han bare imødekommende - glemmer aldrig at snakke og hilse, når vi mødes på set."


Janne Bendtsen:

"Kim er altid glad, positiv og i mødekommende, når man er sammen med ham på set. Man hygger sig altid når han er med!"Tak for dig, Kim!Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


2624 Sidevisninger