Andet

Historier fra virkeligheden/ 17 årige Pernille skaber sine egne jobs


dask nyhed

Historier fra virkeligheden/ 17 årige Pernille skaber sine egne jobs

Deadline inden d. 1. januar 2025Historier fra virkeligheden/ 17 årige Pernille skaber sine egne jobs

Vi har et helt koncept på DASK-online, der hedder "Skabselv", som vi ofte tager ned fra hylden og introducere for vores mange brugere.

Det giver en værdifuld indsigt at være processen igennem, men man bliver også en bedre og mere komplet skuespiller i den anden ende, når man kender til processen...

Vi har mange der læser med, lytter og nikker... men Pernille Svendsen fra Vejle handler på det og har stor succes med det.

Læs Pernilles egen historie herLav din egen kortfilm
… siger Tommy hele tiden…. For det virker!

Da Corona lukkede alt ned i marts 2020 blev der langt mellem skuespillerjobs, og efter et tyndt år med ganske lidt nyt på CV’et og endnu en nedlukning, måtte vi gøre noget.

Så i marts 2021 var vi 3 personer, som gik sammen om en kortfilm; Mig som skuespiller, Youssef som instruktør og Claire som forfatter og producer. Det skulle ikke være stort og flot, men relevant og skulle vise hvad jeg kan foran kameraet. (Lav din egen kortfilm og hold dig i gang, siger Tommy!)

Den altoverskyggende coronanedlukning var et godt udgangspunkt for både en historie og mange forskellige udtryk/sindsstemninger, og en måned senere begynder vi halvanden dags optagelse med én lokation, masser af planter, et godt videokamera og en instruktør, som instruerede remote gennem en videochat på coronasikker-afstand.

Corona Effekten blev færdigredigeret de efterfølgende 2 uger og så var vi klar!
Under nedlukningen var visningsmulighederne begrænset, og nettet flød over med hjemmevideoer overalt, og det var ikke den ideelle platform.

For at jeg kunne blive set af filmfolk, så vi satte et budget og tilmeldte den festivaler overalt i verden i forskellige kategorier, og vi blev fuldstændig blæst bagover af responsen.
Vi havde jo ”bare” lavet en lille nedlukningsfilm hjemme, men den ramte plet rundt omkring.

Vi har i løbet af et år modtaget: 14 Official Selection, 5 finalistpladser, 2 Honorable mentions og 3 Wins (Best Lockdown film, Best Story & Best Actress på tre forskellige festivaler).

Af dem vandt jeg Best Actress i Toronto, Canada, en Honorable Mention - Actress i den europæisk filmfestival Cooper, og en finalistplads i Best Actress (Rom, Italien).

Vi har vundet priser på historien og skuespillet. Så man kan komme langt med sin kortfilm, selvom det er en low budget film uden de store cinematiske billeder.

Sådan nogle nomineringer og wins hjælper en del på CV’et, når man sender ansøgninger til roller i kortfilm.

Fornyelig søgte jeg en opslået birolle, men endte med at få hovedrollen, uden yderligere casting, i kortfilmen (som originalt var en dreng), fordi mit CV er omfattende. Men her har de internationale festivalers anerkendelse af mit arbejde helt sikkert også været en gældende faktor.

Det nytter noget at investere i sit CV og blive vist frem. Også selvom det kun er i ens egen kortfilm som ikke har et professionelt setup.


Tak, Pernille ;-)Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


2057 Sidevisninger