Viden om

25 års JUBIIILÆUM - ALLE profiler ned sat med 200 kr!

Tip: Søg ALDRIG lige op til deadline!


dask nyhed

Tip: Søg ALDRIG lige op til deadline!

Deadline inden d. 1. januar 2026

Tip: Søg ALDRIG lige op til deadline!

Ved alle vores opslag angiver vi en deadline, som vi betegner 'Inden den...'. Det gør vi af en teknisk årsag for at kunne oprette opslaget, men også fordi det er en anvisning, vi har fået fra dem, vi formidler opslaget igennem, eller fordi vi selv fastsætter en deadline for de opgaver, vi selv administrerer.

Vi har generelt ikke mange castingopslag. Det er fordi, at skuespillere i 90% af tilfældene findes direkte via vores skuespillerdatabase. Her er det den producerende, som er opsøgende på sit cast, og ikke omvendt.

Når vi så alligevel har opslag, skyldes det, at den producerende søger via CastSelv, og at du derfor skal indsende en video som led i din ansøgning, eller hvis vi søger nogle mennesker, som skal have færdigheder, som ikke er skuespillerrelaterede (kunne ride, snakke tysk osv.).

MEN, vores deadline er her altid kun vejledende, hvorfor deadline også hedder 'Inden den...'. Hvis skuespilleren er fundet, inden vi når vores annoncerede deadline, fjernes opslaget. Havde du da troet, at du kunne ansøge i 11. time, får du en lang næse. Derfor er det vigtigt, du søger i god tid. En anden grund til at søge i god tid er, at forglemmelser eller tekniske udfordringer med din ansøgning (CastSelv) eller selftapes generelt kan gøre, at du ikke når deadline. Mange er meget strikse og åbner ikke op for en kattelem, fordi du lige glemte det, eller fordi din telefon løb tør for strøm.

Castingprocesser er forskellige, og vi har ikke indblik i den konkrete casting, med mindre det er vores egen. Har vi ikke fundet, hvad vi skal bruge, forlænger vi vores deadline.

Statistopslag fjernes sjældent, for man har 'aldrig fundet sine statister'. Men her er det også helt grundlæggende at forstå, at skuespillere og statister har meget forskellig funktion i en film, og at disse rekrutteringsprocesser er meget, meget forskellige. Mange forveksler det med hinanden, og det er meget forkert.

Grunden til, at vi altid anviser, at du ansøger et opslag hurtigst muligt, er, at jo før du søger, desto højere på ansøgningslisten kommer du i vores system. Du ligger øverst, og statistkoordinatoren vil støde på dig mange gange i løbet af koordineringen. Det vil alt andet lige give dig en større sandsynlighed for at blive valgt. Ikke at du nødvendigvis bliver valgt, for du skal matche rollen, men din sandsynlighed for udvælgelse stiger. Du ved aldrig, hvornår udvælgelsen af statister starter.

Søger du derimod lige op til deadline, kan du være ret sikker på, at de fleste statister er blevet kontaktet omkring optagelserne. Opslaget forbliver altid opslået, da det oftest er selve optagedagen, der angiver deadline. Der kan forekomme mange justeringer, som gør, at man selv dagen før stadig mangler statister, eller at bookede statister melder afbud af forskellige grunde.

Bemærk desuden den smarte funktion på DASK-online, at du altid kan afmelde dig opslag i vores system. Det er smart, for så forstyrrer man kun, hvis man har ytret tilsagn om det.

Af samme årsag er din profilaktivitet afgørende, og vores koncept er konstrueret herefter. Vi anbefaler, at du kigger forbi din profil flere gange om ugen og læser de aktuelle opslag og ansøger dem, du matcher og finderSådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


552 Sidevisninger