Viden om

Caster og statistkoordinatorer - Hvad er forskellen?


dask nyhed

Caster og statistkoordinatorer - Hvad er forskellen?

Deadline inden d. 1. januar 2025

Caster og statistkoordinatorer - Hvad er forskellen?

Forskellen er kæmpestor, og jobfunktionerne kan på ingen måde sammenlignes! Det ville være som at sammenligne en cykelsmed med en automekaniker.

Så nej, det er ikke det samme og kan på ingen måder sammenlignes. Det er faktisk to meget forskellige ting og to gennemgribende forskellige jobfunktioner, på lige fod med at der er forskel på skuespillere og statister eller læger og sygeplejersker.

Tendensen er dog, at alle bare bliver kaldt castere... men også at statistkoordinatorerne kalder sig selv castere, når de i virkeligheden koordinerer statister. Der er helt opstået en ny jobtitel i dette virvar: "Statist-caster", hvilket virkelig er at blande æbler og bolcher. (ikke bananer)

At være caster er ikke nogen beskyttet titel, ganske som skuespiller heller ikke er det. Men hvornår er man da caster og statistkoordinator?

En caster caster skuespillere til filmen (Headhunting via personlig kontakt fra eget arkiv eller skuespillerdatabaser/igennem en prøvefilmning også kaldet en casting). En proces (altså et forløb) der foregår langt før filmen når optagelserne. I nogle tilfælde mange måneder før, alt efter produktionstype.

En statistkoordinator finder og koordinerer statisterne lige før og under optagelserne (Headhunting via opslag/koordinering).

Casteren er altså en del af produktionen tidligt i processen og ALDRIG med på optagelserne.

Statistkoordinatoren er en del af produktionsholdet og meget ofte med på optagelserne.

Der er en meget skarp opdeling, og de kompetencer, der er forbundet med at udføre arbejdet, er meget forskellige. De fleste "castere" rører ikke statisterne med en ildtang. Men du finder statistkoordinatorer, der lejlighedsvis foretager castings... af skuespillere. Mange gange ser man, at en statistkoordinator skifter fokus og begynder at caste.

Men det ændrer ikke ved det faktum, at det er to helt gennemgribende forskellige ting. Men der er noget mere "prestige" i at kalde sig caster ;-)

Skriv altid, hvis der er begreber, der forvirrer eller spørgsmål, der trænger sig på ;-)Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1355 Sidevisninger