Statist

Generel vejledning til statistopslag på DASK-online


dask nyhed

Generel vejledning til statistopslag på DASK-online

Deadline inden d. 1. januar 2025

Generel vejledning til statistopslag på DASK-online

Langt de fleste opslag, du finder her på DASK-online, vedrører statistopslag. Dette skyldes primært, at søgningen efter statister bedst og mest effektivt sker på denne måde, i modsætning til søgningen efter skuespillere. (Se "Generel vejledning om castings")

Statistkoordinering og castingprocesser er to meget forskellige ting. Disse begreber blandes ofte sammen, men de repræsenterer to forskellige verdener. Derfor skelner vi også på denne side, både med opslag men også med separate databaser for skuespillere og statister.

95% af alle opslag, du finder her på siden, er kun tilgængelige for ansøgning gennem os. Kun i meget sjældne tilfælde bringer vi produktioner, som du kan finde andre steder. Vi fungerer meget sjældent som "blinde" formidlere.

Når vi selv står for statistkoordinering, beslutter vi i høj grad selv, hvilke statister vi sender på opgave. De statister, som vi kender godt, der er aktive i vores system og som udviser en positiv attitude på settet med crew og andre statister, booker vi igen. Men vi supplerer konstant med nye statister.

Vi samarbejder også tæt med landets mest erfarne statistkoordinatorer, som får adgang til vores platform. Når de står for koordineringen, er det dem, der beslutter, hvem der bliver valgt. Her har vi ingen indflydelse. Vores betalende brugere har altid første prioritet, så det er dem, vores samarbejdspartnere får først adgang til.

Hvis du har arbejdet med en statistkoordinator, vil du ofte opleve at blive brugt af den samme koordinator igen. Dette er kraften i netværk, og det er vigtigt at forstå. Hvis du bliver brugt igen og igen af den samme koordinator, er det fordi du er dygtig til at netværke.

Dit aktivitetsniveau er altafgørende for, hvor ofte du bliver booket. Jo bedre vi kender dig, og jo mere synlig du er, desto oftere bliver du booket. Hvis en statistkoordinator, du tidligere har arbejdet med, ser din ansøgning på DASK-online, vil dine chancer for at blive kontaktet direkte fra koordinatoren være betydeligt større.

Ofte formidler vi kun din kontakt én gang. Når en statistkoordinator har booket dig gennem vores system, har de allerede dine kontaktinformationer. Derfor kan du blive booket indirekte gennem DASK, da det var os, der formidlede kontakten til koordinatoren i første omgang.

Men vi har mange ansøgere (i hundredvis), og antallet af statistjobs er ikke jævnt fordelt mellem køn, alder og geografi. Dette er desværre ikke noget, vi kan styre.

Det er vigtigt at forstå, at din profil skal være opdateret med tekst og billeder, og du skal være aktiv på vores platform og ansøge om jobs hurtigt. Du ved aldrig, hvornår statistkoordineringen starter. Hvis du ansøger om et job, der har været opslået i 4-5 dage, kan det være, at statister i din aldersgruppe allerede er blevet booket. Derfor bør du logge ind og ansøge om jobs 2-3 gange om ugen for at udnytte alle de muligheder, du får.

Bemærk: Du kan altid afmelde dig et opslag, hvis du laver andre aftaler, inden du bliver kontaktet.

Vi anbefaler vores samarbejdspartnere at koordinere via SMS, men vi har også gjort det muligt for statistkoordinatorer at sende dig e-mails, der sendes fra os (så de ikke nødvendigvis ender i dit spamfilter).

Det er dog vigtigt at understrege, at det er koordinatorerne, der vælger dig, ikke DASK. Vi vælger kun, når det er os, der står for koordineringen!

Så hvis din profil ikke er opdateret med tekst og billeder, eller hvis du ikke ansøger i tide, eller hvis du ansøger om jobs, der ikke matcher det, der søges i opslaget, bliver du ikke kontaktet. Det er vigtigt, at du læser de opslag, du ansøger om, grundigt.

Alle opslag på DASK-online indeholder altid alle nødvendige oplysninger, så du ved, hvad der søges efter og kender den fulde præmis inden du søger, hvilken type produktion det er, hvor i landet det er, samt hvilken type af påskønnelse du modtager og hvor meget.

Du bør kun ansøge om jobs, hvor du kender betingelserne, inden du søger!

Hvis du ikke er tilfreds med de betingelser, der tilbydes (som kan variere meget), har du selvfølgelig ret til ikke at ansøge.

Vi har skrevet mange opslag om statistrekruttering, lønforhold mv., som du finder i kategorien "Viden om". Vi afholder også regelmæssige Zoom-konferencer om emnet, for det er vigtigt, at du forstår processerne fra vores perspektiv... samt hvorfor vores system fungerer, som det gør.

Vi har udviklet vores system over 25 år, fordi vi har indsigt i, hvordan branchen fungerer i praksis.

Tak for at være en del af DASK-online ;-)Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1762 Sidevisninger