Andet: Sommeren 92 - Husker du den! - Også castingen?


dask nyhed

Sommeren 92 - Husker du den! - Også castingen?

Deadline inden d. 1. januar 2022

Sommeren 92 - Husker du den!

Hvis du ikke selv oplevede begivenheden i 92, så husker du måske filmen?


Her på DASK-online har vi et helt særligt forhold til filmen. Ikke alene fandt vi statisterne, men vi castede faktisk også store dele af "92 holdet" og deres modstandere.

Bag det ligger der en interessant historie, som blandt andet gjorde, at vi tog beslutningen om at CastSelv skulle være en fast del af vores koncept. CastSelv lå nemlig på en helt anden platform til en start... Lige indtil dette gennembrud

Historien
Vi modtager et opkald, som vi så ofte gør. I den anden ende er en stemme jeg kender fra tidligere produktioner, verden er jo lille. Sådan fungere netværk jo!

"Jeg har en opgave, hvor jeg lige har brug for lidt hjælp"... OK sig frem...

"Vi er ved at lave spillefilmen om 92 holdet og vi skal have castet landsholdet og nogle af deres modstandere... Spørgsmålet er, om du ikke lige kan tage dit kamera og gå ud og filme nogle spillere til træning, de skal jo kunne spille fodbold"

øhhh... de skal vel også ligne de rigtige spillere?

"Jo, det vil være rart, men bare de har langt hår, så kan vi klippe dem til"... og der er god løn".

Hvor mange dage skal de være med?

"En 10 dage, men har ikke sikret datoer endnu..."

10 dage! og hvornår starter optagelserne?

"På mandag i Malmø"

På mandag! Vi har tirsdag nu...

"Ja, vi vil gerne have bud torsdag aften..."

Jeg skulle med andre ord ud at finde fodboldspillere (ikke skuespillere) som skulle ligne spillerne eller have langt hår, som skulle kunne og have lyst (trods en ok løn) med 2 dages varsel?

Ideen om at skulle ud at filme, slog jeg ud af hovedet med det samme. CastSelv var ideelt hvis jeg skulle løse opgaven.

Lavede et opslag, delte det på Facebook og ringede til nogle fodboldspillere jeg kendte som henviste mig videre. Ringede til DBU og fik dem til at maile til klubber over hele landet. Udsendte vores nyhedsbrev.

Igennem det næste døgn modtog vi over 300 videoer med fodboldspillere som stod og jonglerede mens de præsenterede sig selv. Vi kunne se hvordan de så ud, om de lignede men også om de kunne spille bold... bang!

Fredag morgen fik folk besked på hvem der var valgt ud og om mandagen stod holdet på Nya Ulevi i Malmø... og resten er historie

Herefter var både begivenheden, filmen og CastSelv historie ;-)Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder