Viden om: Store castings, store skuespillere? eller?


dask nyhed
dette opslag på Facebook

Store castings, store skuespillere? eller?

Deadline inden d. 1. januar 2022

Store castings, store skuespillere? eller?

Få råd og vejledning om castings og auditions via vores facebookforum. Klik på ikonet her på siden...

Vi anvender i stor stil facebook til at komme i kontakt med vores brugere og vi er meget glade for den dialog vi har her.

Via facebook får vi en fornemmelse af hvad folk forventer af os og hvilke ambitioner folk har, men også hvor urealistisk og manglende indsigt mange har. Ofte fordi de ikke har sat sig ind i hvordan denne verden fungere i Danmark, og sammenligner den med udlandet, men også at de ikke acceptere at det er sådan tingene er. De ændre sig ikke, fordi man synes det skal være anderledes. Det handler om at vide hvordan tingene fungere og arbejde sig op herfra.

Tilbagevendende spørgsmål og kritik går ofte på, hvorfor der aldrig kommer “Store castings” til “Store Film”.

Svaret er: Det gør der skam også, men det er bestemt ikke dem vi får flest af og ikke til alle målgrupper.

Men hvorfor så det?

Jo, det man skal forstå og acceptere er at “store roller” til “store film” landes af “store skuespillere”.
Store roller skal her forstås som hovedroller, store film er her spillefilm med tv- og biografdistribution og store skuespillere er her uddannede skuespillere, eller skuespillere som allerede har haft et gennembrud.

Det betyder, at hvis du ikke har en anerkendt længerevarende (min. 3 år) skuespilleruddannelse kommer du ikke i nærheden af en hovedrolle i en spillefilm... eller har haft eg gennembrud som børneskuespillere eksempelvis. Punktum.

Du inviteres slet ikke til casting. Man end ikke skimter efter talenter på formidlingssites. For man leder ikke efter talenter, man leder efter skuespillere der kan levere og har bevist de kan levere. Ofte skuespillere med erfaring og ofte kendte skuespillere af en lang række andre årsager.

Du kommer ikke tættere på en hovedrolle i en spillefilm ved at være på formidlingssites, hos castere eller ved at gå på højskole eller at ved at tilkøbe dig adgang til længerevarende kurser. Men det giver dig noget andet, som kan være skridtet op ad karrierestigen og mod hovedrollen ad en anden vej. Motivation, erfaring, netværk og vilje til at komme ind på skuespillerskolen og efterfølgende i skuespillerhåndbogen. (Skuespillerforbundet)

Hvis du har alderen (mellem 18-32 år) skal du sætte ALLE kræfter ind på at komme ind på en af de 3 scenekunstskoler. Men selvom du kommer ind her og gennemfører er der heller ikke her nogen garantier for hovedroller. Kun 1/3 af alle færdiguddannede skuespillere fra skolerne kommer til at have skuespillet som levebrød efter en årrække. Markedet er lille og konkurrencen enorm.

Der hvor din chance er hos castere og på formidlingssites, er i de små og mellemstore roller. Kortfilm, Novellefilm, Reklamefilm og independent spillefilm… eller mindre roller i de “Store spillefilm” (Tv-serier)

Men det lykkes jo trods alt for nogen?

Korrekt, men dem det lykkes for at lande en hovedrolle er oftest i en alder/ segment hvor der ikke er uddannede skuespillere, dvs. under 21 år eller folk af anden etnisk baggrund, fordi der ikke er uddannet nok til behovet, hvorfor man kigger andre steder.

Derfor ser du ofte at vi annoncere med castings der målrettes børn og unge eller folk med anden etnisk baggrund.

De dygtigste “Børne- og ungdomsstjerner”, kan for nogen fortsætte karrieren uden længerevarende uddannelse, fordi de har bevist sig i en hovedrolle. Men de skal være ekceptionelle netværkere for at bibeholde den status over tid. Sofie Gråbøl og Thomas Ernst er eksempler herpå.

Hvis du vil tættere på hovedrollen, skal du helhjertet søge op på skuespillerskolerne eller gå den autodidakte vej. Hertil har DASK udviklet koncept for en Autodidakt skuespillerskole (DNA) som du kan læse om under “Kurser” på hjemmesiden når vi åbner op for næste års tilmelding.Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


692 Sidevisninger